A mobilitási mentorképzésekről

A 311/2021. (VI.7.) Korm. rendelet alapján a képzésszervezőnek minden komplex felzárkózási képzés megvalósításához kötelező mobilitási mentort biztosítania. A mentor kiemelt feladata mindazon felnőttképzési tevékenységet kísérő és támogató szolgáltatásnak és a szolgáltatáshoz való hozzáférésnek a biztosítása, mely a résztvevők hátrányainak enyhítésére, a fejlődési folyamatot korlátozó körülményeknek a megszüntetésére irányul. Ahhoz, hogy ezt a meglehetősen összetett, ám igen értékes segítői, hátránykompenzációs tevékenységet a mentorok a szabályozási célokhoz illeszkedve, szakmailag megfelelően lássák el, országosan egységes elvek és tartalom alapján kerülnek felkészítésre. A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság igazgatóságai biztosítanak helyszínt a képzéseknek, melyeket minden jelentkező térítésmentesen, ingyenesen végezhet el. A jelentkezéseket intézményünk az alábbi online regisztrációs felületen fogadja:

Regisztráció a mentorképzésre

A képzések folyamatosan, a regisztrációhoz igazodva indulnak, több turnusban az elkövetkező időszakban. Amennyiben érez magában elhivatottságot a nehéz sorsú honfitársaink támogatása, segítése iránt, jelentkezzen még ma a mobilitási mentorképzésre! Számítunk Önre is!

Több mint képzés: országos szakmai közösség

A mobilitási mentorképzést elvégzők nem csupán az elsajátított ismeretekkel és egy tanúsítvánnyal gazdagodnak, hanem a mentorok országos szakmai közösségének a tagjaivá is válnak. E közösség a mentor döntésének megfelelően többszintű együttműködést kínál valamennyi végzett programrésztvevő számára, melynek elsődleges célja: az aktuális szakmai és módszertani ismeretekhez és megbízáshoz juttatni a képzést elvégzetteket. A komplex felzárkózási képzést indítani szándékozó felnőttképzők a 311/2021. (VI.7.) Korm. rendelet alapján kizárólag a TEF által felkészített szakemberek közreműködésével valósíthatják meg a programjukat, ezért e munkaerő-piaci kereslethez intézményünk a képzést eredményesen elvégzett résztvevők elérhetővé tételével igyekszik biztosítani a megfelelő kínálatot az ország valamennyi régiójában.

A felnőttépzők számára a mobilitási mentorok elérhetőségét a háromszintű szakmai közösség az alábbiak szerint biztosítja:

  1. a TEF munkatársainak közvetítésével,
  2. a mentorok zártrendszerű, országos adatbázisához való hozzáféréssel, valamint
  3. a Mobilitási Mentorok Országos Referenciarendszeréhez való hozzáféréssel (lásd: ábra).

Ez utóbbi – a szakmai közösség legmagasabb részvételi szintjeként – a felnőttképzőket nem csupán a mentorok területi elérhetőségéről informálja, hanem azok teljesítményéről is: a foglalkoztatásba segítettek száma objektív alapokra helyezi a szakemberek eredményeit, melynek hitelességét a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság ellenőrzi és igazolja. 

Eseménynaptár

2022. Augusztus
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Társoldalak

PKR belépési pont

Eper belépési pont

Útravaló Ösztöndíjprogram
belépési pont

Útravaló program
Ügyfélszolgálat:
utravalo@tef.gov.hu
Telefonszámok:
+36 1 896 9531
+36 1 896 9528

Betűméret állítása
Kontrasztos mód