Elérhető a TEF új online KÉPZÉSI információs rendszere, a „KFKIR”

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy elkészült a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által fejlesztett online információs rendszer, az ún. Komplex Felzárkózási Képzések Információs Rendszere, röviden a KFKIR, amely a komplex felzárkózási képzést folytató felnőttképzők és mobilitási mentorok munkáját segíti.

A KFKIR jogszabályi hátterét a komplex felzárkózási képzésekről szóló 311/2021. (VI.7.) Korm. rendelet alapozza meg, mely szerint az államháztartás terhére nyújtott költségvetési támogatásból, Európai Uniós és nemzetközi forrásból megvalósuló komplex felzárkózási képzések engedélyezéséért és ellenőrzéséért felelős szerv a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság. A Kormányrendelet 5.§ (2) bekezdése alapján a felzárkózási képzést folytató szervezetnek a felzárkózási képzések engedélyezése során mobilitási mentori szolgáltatást is tartalmazó szolgáltatási programot szükséges összeállítania és benyújtania a TEF által működtetett KFKIR-ben.

Az informatikai rendszerben a felnőttképzők összeállíthatják, beküldhetik és módosíthatják szolgáltatási programjukat, valamint statisztikai adatokat érhetnek el. A KFKIR egyik kiemelt funkciója segíteni a felnőttképző intézmények és a tanúsítvánnyal rendelkező mobilitási mentorok közötti kapcsolatfelvételt, amelyet a könnyen kereshető bemutatkozási és referencia felület tesz lehetővé. A mobilitási mentorok szerkeszthetik saját adatlapjukat, információkat adhatnak meg korábbi szakmai tapasztalataikról, amelyet a felnőttképzők a rendszer „mobilitási mentor kereső” alkalmazásán keresztül ismerhetnek meg. A KFKIR ezáltal közvetlen hozzáférést nyújt az országos adatbázishoz a komplex felzárkózási képzések közreműködőinek, a mobilitási mentoroknak.

A KFKIR rendszer elérhetősége

A KFKIR használatát az alábbi kézikönyvek segítik:

További információ a TEF honlapján, a „Komplex felzárkózási képzések” menüben érhető el.

Eseménynaptár

2024. Július
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Társoldalak

Jogi tanácsadás

Minden hétfői munkanapon: 8.00 órától 10.00 óráig
 
Telefonszám: 06/1-896-9512