Elindult a „Maradj otthon! – Műveld a kerted!” TEF-kezdeményezés

2020.04.22.

A TEF és partnerei együttműködésében megvalósuló akcióban rászoruló családok kapnak vetőmagokat, kézi szerszámokat saját kertjük műveléséhez.

Célunk az, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben, a kijárási korlátozások idején az emberek olyan elfoglaltsághoz jussanak, amellyel hasznosan tölthetik a felszabaduló, kötelezően otthon töltendő idejüket, támogatva a védekezési folyamatokat. Egyúttal gondoskodhatnak saját maguk részbeni ellátásáról /zöldségtermesztés/, illetve szépíthetik közvetlen lakókörnyezetüket is.

A kezdeményezés első állomásán, Tiszaroffon Sztojka Attila főigazgató adta át a vetőmagokat és a kézi szerszámokat. Az eseményen jelen volt a település polgármestere, Vankóné Jekli Anikó is. A családok levélzöldség, cukkini, saláta, káposztafélék, csemegekukorica magjait kapták, amelyekből – munkájuk és a kézi szerszámok révén – igazi zöldségültetvényt alakíthatnak ki.

A következő két település: Tiszabura és Füzesgyarmat.  Előbbiben, Farkas László polgármester jelenlétében kapták meg a családok a kerti eszközöket Sztojka Attila főigazgatótól, utóbbiban, a TEF Fejlesztési Központjában Koncz Imre polgármester vette át a vetőmagokat és kerti szerszámokat, amelyek a Polgármesteri Hivatal munkatársainak közreműködésével jutnak el az érintett rászoruló családokhoz.

A települések vezetői örömmel fogadták a kezdeményezést. Az érintett családok megköszönték, hogy lehetőségük lesz saját zöldség termesztésére. Sztojka Attila, a TEF főigazgatója elmondta, hogy ún. művelési tervvel is támogatják a családokat (mit, hogyan, mikor kell tenni), illetve biztosítanak minden településnek egy konzulenst, aki segíti a kertek megművelését.

A program folytatódik, településenként 15-20 rászoruló család bevonására van lehetőség. A kezdeményezéshez csatlakozó településeken a következő napokban kapják meg a családok a vetőmagokat és a kert műveléséhez szükséges kézi szerszámokat.

Mindez nem valósulhatott volna meg a Máltai Szeretetszolgálat és a Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. hozzájárulása, segítő közreműködése nélkül. Köszönjük támogatásukat.

Eseménynaptár

2024. Március
HKSzCsPSzV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Társoldalak

Jogi tanácsadás

Minden hétfői munkanapon: 8.00 órától 10.00 óráig
 
Telefonszám: 06/1-896-9512