„Maradj otthon! – Műveld a kerted!” TEF-kezdeményezés Kiskunhalason, Szegváron és Mezőkovácsházán

2020.04.23.

Újabb állomásokra érkezett a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság és partnerei együttműködésében megvalósuló akció, amelyben rászoruló családok kapnak vetőmagokat, kézi szerszámokat saját kertjük műveléséhez.

Ma ünneplik egyébként a világban és nálunk is az 50. Föld Napját, s ezen a napon is fontos hangsúlyozni, mennyire fontos a tiszta, egészséges, természetes környezet az emberek számára.

A „Maradj otthon! – Műveld a kerted!” TEF-kezdeményezés üzenete, hogy rendezett körülmények között éljünk, gondozzuk, óvjuk környezetünket és értékteremtő munkával szépítsük, gyarapítsuk. A mostani veszélyhelyzetben is az értékteremtésre kell törekedni, s környezetünk, kertünk gondozása hozzájárulhat önmagunk megbecsüléséhez.

Kiskunhalason, Szegváron, Mezőkovácsházán – a TEF területi Fejlesztési Központjaiban – Sztojka Attila főigazgató adta át a vetőmag-csomagokat és a kézi szerszámokat a családoknak. Az egységcsomagok levélzöldség, cukkini, saláta, káposzta, csemegekukorica magokat tartalmaztak, s ezekhez jöttek a kézi szerszámok: az ásó, kapa, gereblye.

A települések vezetői – Fülöp Róbert, Kiskunhalas, Szabó Tibor György, Szegvár, Csepreghy Elemér, Mezőkovácsháza polgármestere – örömmel fogadták a kezdeményezést, az érintett családok pedig megköszönték, hogy lehetőségük lesz saját zöldség termesztésére.

Sztojka Attila, a TEF főigazgatója azt mondta, szeretnék, ha a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben az emberek olyan elfoglaltsághoz jutnának, amellyel hasznosan tölthetik otthoni idejüket, támogatva a védekezési folyamatokat. Egyúttal termeszthetnek zöldséget, gondoskodva saját maguk ellátásáról és szépíthetik közvetlen lakókörnyezetüket is.

A TEF-program nem valósulhatott volna meg a Máltai Szeretetszolgálat és a Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. hozzájárulása, segítő közreműködése nélkül – tette hozzá Sztojka Attila főigazgató.

Eseménynaptár

2024. Március
HKSzCsPSzV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Társoldalak

Jogi tanácsadás

Minden hétfői munkanapon: 8.00 órától 10.00 óráig
 
Telefonszám: 06/1-896-9512